Veelgestelde vragen / FAQ

Klik op je vraag om het antwoord te zien

Corona vragen?

Lees alles over onze maatregelen mbt het Corona virus hier:
Corona update

Wordt mijn behandeling vergoed vanuit de basisverzekering?

Dat is afhankelijk van jouw specifieke situatie, bekijk daarvoor onze pagina over vergoedingen.

Vergoedingen zorgverzekering

Wanneer is een aandoening chronisch?

Een aandoening is voor een zorgverzekeraar chronisch als deze voorkomt op de meest actuele lijst chronische aandoeningen. De inhoud van deze lijst wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld.

Lijst chronische aandoeningen

Heb je een aandoening die op de lijst voorkomt? Dan moet je je de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Ben je aanvullend verzekerd? Dan kunnen deze behandelingen daaruit vergoed worden. De behandelingen die je daarna nodig hebt, worden vanuit de basisverzekering vergoed. Let op! Je moet wel jaarlijks eerst het eigen risico betalen, als deze nog niet op is gemaakt voor andere zorg.

Hoeveel behandelingen worden door mijn aanvullende verzekering vergoed?

Wil je precies weten wat wel en niet wordt vergoed door je verzekering? Bekijk dan je polisvoorwaarden, het vergoedingenoverzicht en de algemene voorwaarden van je zorgverzekering. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je zorgverzekering.

Wat kost een fysiotherapie behandeling?

Ben je verzekerd voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de tarieven die we zijn overeengekomen met jouw zorgverzekering. In andere gevallen hanteren wij onze eigen tarievenlijst.

Hierop staan onder meer de tarieven voor een eerste behandeling na verwijzing of screening en een zitting reguliere fysiotherapie of manuele therapie. Deze tarieven zijn een afspiegeling van de contracttarieven die zorgverzekeraars hanteren.

Bekijk onze tarieven

Afspraak afzeggen?

Kan je afspraak, om wat voor reden dan ook, niet doorgaan? Meld dit ons minimaal 24 uur van te voren telefonisch of per email, anders zijn wij genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen. Wij rekenen hiervoor 75% van het consult tarief en brengen dit rechtstreeks bij jou in rekening. Deze nota is niet te declareren bij je zorgverzekeraar!

Dit is een landelijke maatregel waaraan alle zorgaanbieders zich moeten houden en staat los van het feit of er eventueel sprake is van een overmacht situatie.

Andere vraag?

Staat jouw vraag er niet tussen? Je mag ons alles vragen.

Stel je vraag
Hier zijn wij goed in:
Net als in fysiotherapie bij:
Onze beweeggroepen
Algemene informatie Over je zorgverzekering
Andere vragen...
Informatie voor verwijzers
Duik dieper in de wereld van bewegen
Menu sluiten Terug naar hoofdmenu
kngf-zwart-wit-monochrome
Deze site wordt met gemaakt door Nordwand