Fysiotherapie voor ouderen (60+) in Heerlen

Actief en fit oud worden

Fit worden en fit blijven met het vorderen van de leeftijd is enorm belangrijk. Naast de praktische voordelen, zorgt bewegen ook voor een heerlijk positief gevoel.

Ga ouderdomsverschijnselen te lijf met fysiotherapie

Paul Regtop Fysiotherapeut Neurorevalidatie Arbeidstherapeut Lees meer >
Jeroen Regtop Fysiotherapeut Manueel therapeut Sportfysiotherapeut Lees meer >

Fysiotherapie helpt je bij het verbeteren van lichamelijk functioneren. Ook als je nu nog nergens echt last van hebt. Het voorkomt namelijk onnodig verlies van je mogelijkheden en vermindert risico’s zoals de kans op vallen. Samen bekijken we welke oefeningen het best bij je passen en aansluiten op je wensen.

Neem contact op

Paul Regtop

 • Praktijkhouder
 • Fysiotherapeut sinds 1994
 • Parktijkhouder sinds 2006
 • Arbeidsfysiotherapeut sinds 2006
 • Werkt als arbeidsfysiotherapeut o.a. voor Ikea, Gemeente Heerlen, Innovo
 • Gespecialiseerd in Neurorevalidatie
 • Voorzitter ParkinsonNet Parkstad

Ik werd geboren op 10 december 1971 te Heerlen. Mijn vader, Wiel Regtop, is de grondlegger van onze praktijk. Nadat ik in 1990 eindexamen deed, startte ik met de opleiding fysiotherapie. Tijdens de opleiding liep ik onder andere stage in de toenmalige Lucaskliniek, het huidige Adelante, en het Academisch Ziekenhuis Maastricht. In 1994 rondde ik de opleiding af. De jaren daarna deed ik op verschillende plaatsen werkervaring op voordat ik in 2002 in dienst trad bij Fysio Regtop. Sinds 2006 ben ik mede-eigenaar van de praktijk. Ik ben getrouwd met Karen en heb twee zonen, Niels en Freek. 

Stel Paul een vraag

Jeroen Regtop

 • Praktijkhouder
 • Fysiotherapeut sinds 1992
 • Manueel Therapeut SOMT sinds 1996
 • Sportfysiotherapeut, Master Sports Physical Therapy
 • Regiocoach NVFS sinds 2014
 • Lid regiegroep Sportplatform Gemeente Heerlen sinds 2017
 • Golffysiotherapeut TPI Medical Pro sinds 2013
 • Roda JC: Sportfysiotherapeut en consulent 2003 - 2013
 • Hockeyclub HC Nova Sportmedische Commissie sinds 2010
 • Hockeyclub Maastrichtse HC Sportmedische begeleiding Heren 1 sinds 2014

In 1992 heb ik mijn studie Fysiotherapie in Utrecht afgerond en ben ik direct in Heerlen aan de slag gegaan in de huidige praktijk. Ik ben getrouwd met Christa en samen hebben we drie kinderen. Ik geniet enorm van mensen die plezier in sport en bewegen hebben. Tot 1992 speelde ik waterpolo op topniveau. Nu probeer ik op verschillende manieren fit te blijven, het liefst buiten in de natuur.

Stel Jeroen een vraag
Info sluiten

Fit is fun!

Fysiotherapie voor senioren bestaat met name uit oefentherapie zoals looptraining, evenwichtsoefeningen en valpreventietraining. Maar ook algemene fitness en krachtoefeningen. We maken bewegingen die dagelijks iets lastiger worden, denk aan opstaan uit je bed of stoel, weer een stuk soepeler.

Fit worden en fit blijven is leuk. Ben je fit dan heb je meer kracht, ben je leniger en heb je meer uithoudingsvermogen. Bewegen zorgt dus voor een leuke dag. Plezier bij bewegen vinden wij daarom ook erg belangrijk tijdens fysiotherapie voor ouderen!

Stel een vraag

Niet de leeftijd, wel de kwalen?

Soms lopen onze problemen met bewegen helaas vooruit op de leeftijd. Als gevolg van een aandoening zoals de ziekte van Parkinson of Reuma, of door een ongezonde leefstijl en te weinig bewegen. Wij helpen je om dat om te keren!

Ons deskundig team staat klaar om dit in positieve zin te verbeteren door meer te bewegen en gezonder te leven. Wij helpen je graag bij een verantwoorde keuze beweegvormen. Daarnaast adviseren we over de juiste stappen in de richting van een gezonde en leuke leefstijl.

Stel een vraag

Geriatrische fysiotherapie; wanneer er meer nodig is

Wanneer sprake is van complexere problemen bij ouderen, en er daarvoor meer specialistische hulp nodig is, kan geriatrische fysiotherapie een goede toevoeging zijn. De geriatrisch fysiotherapeut is vaak een onderdeel van een multidisciplinair team met de huisarts, specialist, zorg en andere hulpverleners.

Aandoeningen waarbij de geriatrisch fysiotherapeut een waardevolle bijdrage kan bieden zijn bijvoorbeeld: artrose en reumatische artritis (reuma), maar ook bij neurologische aandoeningen zoals na een CVA , Parkinson of dementie. Daarnaast is er een belangrijke rol bij valpreventie weggelegd voor de geriatriefysiotherapeut.

Geriatriefysiotherapie richt zich met name op het verbeteren van de gezondheid en zelfredzaamheid van ouderen. Veel bewegen en een gezonde leefstijl zijn de pijlers van onze begeleiding.

Samen kom je verder

Naast je persoonlijke behandeling geven we ook graag advies aan betrokkenen. Wij vinden het heel belangrijk dat je partner, gezinsleden, zorgverleners of mantelzorgers betrokken zijn bij de plannen die we maken.

Stel een vraag

Verzekerd van goede zorg

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Voor het vergoeden van fysiotherapie heb je een aanvullende verzekering nodig. Voor een aantal chronisch aandoeningen zoals bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson gelden ruimere vergoedingen. 

Hier zijn wij goed in:
Net als in fysiotherapie bij:
Onze beweeggroepen
Algemene informatie Over je zorgverzekering
Andere vragen...
Informatie voor verwijzers
Duik dieper in de wereld van bewegen
Menu sluiten Terug naar hoofdmenu
kngf-zwart-wit-monochrome
Deze site wordt met gemaakt door Nordwand