Fysiotherapie bij Multiple Sclerose (MS) in Heerlen

Samen je mogelijkheden verkennen

Samen op zoek naar de mogelijkheden om fysiek optimaal te functioneren in combinatie met je gezin of werk.

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen je op weg

Paul Regtop Fysiotherapeut Neurorevalidatie Arbeidstherapeut Lees meer >

Dagelijks bewegen kan een uitdaging zijn, zeker wanneer je gehinderd wordt door klachten van Multiple Sclerose. Met MS fysiotherapie verbeter je jouw fysieke mogelijkheden. We gaan werken aan je balans, coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en looptraining.

Afhankelijk van het type MS zoeken we samen naar de juiste behandeling om je zo goed mogelijk te ondersteunen, toegespitst op jouw specifieke situatie en wensen. Met de doordachte oefeningen verlichten we de dagelijkse handelingen waar je moeite mee hebt.

Neem contact op

Paul Regtop

  • Praktijkhouder
  • Fysiotherapeut sinds 1994
  • Parktijkhouder sinds 2006
  • Arbeidsfysiotherapeut sinds 2006
  • Werkt als arbeidsfysiotherapeut o.a. voor Ikea, Gemeente Heerlen, Innovo
  • Gespecialiseerd in Neurorevalidatie
  • Voorzitter ParkinsonNet Parkstad

Ik werd geboren op 10 december 1971 te Heerlen. Mijn vader, Wiel Regtop, is de grondlegger van onze praktijk. Nadat ik in 1990 eindexamen deed, startte ik met de opleiding fysiotherapie. Tijdens de opleiding liep ik onder andere stage in de toenmalige Lucaskliniek, het huidige Adelante, en het Academisch Ziekenhuis Maastricht. In 1994 rondde ik de opleiding af. De jaren daarna deed ik op verschillende plaatsen werkervaring op voordat ik in 2002 in dienst trad bij Fysio Regtop. Sinds 2006 ben ik mede-eigenaar van de praktijk. Ik ben getrouwd met Karen en heb twee zonen, Niels en Freek. 

Stel Paul een vraag
Info sluiten

Je persoonlijke behandelplan

Er zijn vele vormen van fysiotherapie voor Multiple Sclerose. We zoeken samen naar een vorm die het beste bij jou past. Laat je verrassen wat er allemaal mogelijk is ondanks MS.

Stel een vraag

Voel je fitter en gezonder

Wij weten als geen ander dat MS een grote impact heeft op nagenoeg alle facetten van het menselijk functioneren. Met de juiste oefeningen, voorlichting en tips helpen we je regelmatig en op de juiste manier te blijven bewegen, ondanks je klachten. Dankzij fysiotherapie bij MS voel jij je fitter en gezonder en gaat het verlies van spierfuncties minder snel achteruit.

Maak een afspraak

Bewegen beperkt de gevolgen van MS

Bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid. Voor iedereen, maar maar zeker als je MS hebt. Als je regelmatig beweegt, gaat je lichamelijke én geestelijke gezondheid er op vooruit. Beweging kan het verloop van MS helaas niet tegenhouden, maar het kan wel de gevolgen van MS beperken.

Van huishouden en werk tot hobby’s, dagelijks bewegen kan lastig zijn als je MS hebt. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen je met het bestrijden van spierstijfheid, het in beweging houden van gewrichten en het onderhouden van je spierkracht. We houden je zo actief mogelijk, op een manier die bij jou past.

Stel een vraag

Behoud spierkracht bij MS

Het op peil houden van spierkracht is belangrijk bij behandeling van MS. We willen achteruitgang te allen tijde voorkomen! Met onze tips en oefeningen gaan we daar aan werken. Je krijgt ook oefeningen mee voor thuis, dan kun je altijd aan de slag wanneer het je uitkomt en jij je goed voelt.

Neem contact op

Pijnbestrijding bij MS door gedoseerd bewegen

Ook het bestrijden van pijn is een belangrijk doel bij fysiotherapie voor Multiple Sclerose. Gedoseerd bewegen is op dit moment de enige wetenschappelijk bewezen behandeling tegen pijn bij MS. Gedoseerd bewegen betekent dat je niet uitgeput raakt, maar ook niet te weinig doet. Samen zoeken we die balans.

Stel een vraag
Hier zijn wij goed in:
Net als in fysiotherapie bij:
Onze beweeggroepen
Algemene informatie Over je zorgverzekering
Andere vragen...
Informatie voor verwijzers
Duik dieper in de wereld van bewegen
Menu sluiten Terug naar hoofdmenu
kngf-zwart-wit-monochrome
Deze site wordt met gemaakt door Nordwand