Fysiotherapie bij COPD of CARA in Heerlen

Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) - Chronische bronchitis - Longemfyseem

Krijg weer lucht door oefenen en bewegen met onze deskundige COPD fysiotherapeut.

Fysiotherapie is bewezen effectief tegen COPD

Christa Regtop-Nusmeier Fysiotherapeut Manueel Therapeut Bewegingswetenschapper Lees meer >

Heb je last van COPD? Ben je benauwd of kortademig wanneer je je inspant? Of vaak last van hoestbuien? Minder inspannen is niet de oplossing. Integendeel, kom in beweging onder begeleiding van onze deskundige fysiotherapeut. Samen brengen we je conditie weer op peil.

Verantwoorde krachttraining en cardiotraining vormen de belangrijke pijlers om de vervelende gevolgen van COPD onder controle te houden. Daarnaast werken we aan je ademtechniek en -tempo zodat je minder snel benauwd wordt en je eigen mogelijkheden beter leert inschatten.

Neem contact op

Christa Regtop-Nusmeier

  • Fysiotherapeut sinds 1991
  • Bewegingswetenschapper sinds 1995
  • Manueeltherapeut sinds 2001
  • werkzaam in de praktijk sinds 2000
  • gespecialiseerd in Hoofdpijn, Bekkenproblematiek en COPD
  • stagebegeleiding voor de opleiding Fysiotherapie van HS Zuyd

Ik ben in 1991 in Utrecht afgestudeerd als Fysiotherapeut. Kort hierna ben ik voor 1 jaar in Zweden werkzaam geweest. Na terugkomst heb ik aan de Universiteit van Maastricht de studie Bewegingswetenschappen gedaan. In 1995 ben ik hiervoor afgestudeerd. Hierna heb ik de opleiding tot Manueel Therapeut gedaan waarvoor ik in 2001 afstudeerde. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgebouwd op het gebied van bekkenproblematiek bij vrouwen, COPD en hoofdpijn. Daarnaast heb ik veel ervaring op het gebied van de total-knee en total-hip revalidatie. Ik ben getrouwd met Jeroen, samen hebben we drie kinderen. Ik sport graag buiten. Met hockey, hardlopen en yoga houd ik mijn fitheid op peil.

Stel Christa een vraag
Info sluiten

Bewegen geeft lucht!

Met de juiste COPD fysiotherapie oefeningen en tips verbeteren we de kwaliteit van leven met COPD. Als geen ander hebben wij de kennis en ervaring in huis om dit samen met jou voor elkaar te krijgen.

Stel een vraag

Beweeg met lotgenoten

Ademhalen kost minder energie met fitte en sterke spieren. Zo blijft er meer energie over voor de dagelijkse bezigheden. Met COPD fysiotherapie helpen we je om COPD klachten te verminderen. Individueel of in een kleine groep, beide zijn mogelijk.

Samen bewegen met COPD

Fysiotherapie bij COPD in beeld

Fysiotherapie is bewezen effectief op afname van COPD symptomen, verbetering van inspanningsvermogen, verbetering van kwaliteit van leven en afname van angst en depressie bij mensen met CODP. Download de factsheet en ontdek meer voordelen van fysiotherapie bij COPD.

Download de factsheet

Hier zijn wij goed in:
Net als in fysiotherapie bij:
Onze beweeggroepen
Algemene informatie Over je zorgverzekering
Andere vragen...
Informatie voor verwijzers
Duik dieper in de wereld van bewegen
Menu sluiten Terug naar hoofdmenu
kngf-zwart-wit-monochrome
Deze site wordt met gemaakt door Nordwand