Fysiotherapie bij artrose in Heerlen

Een oplossing op maat voor minder pijn en een sterker lichaam

Last van artrose? Met de juiste oefentherapie werken we aan je lichaamshouding en bewegingspatroon.

Wij helpen je weer in beweging

Jeroen Regtop Fysiotherapeut Manueel therapeut Sportfysiotherapeut Lees meer >

Je staat er niet alleen voor. Artrose komt voor bij zo’n 20% van de 50-plussers in Nederland. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met veroudering of 'slijtage' van het kraakbeen van de gewrichten. De mate van artrose is mede afhankelijk van je leefstijl, aanleg en voorgeschiedenis.

De gevolgen kunnen vervelend zijn. Soms wordt je behoorlijk beperkt in je dagelijks functioneren. Pijnlijke gewrichten en stijfheid bij het starten van een beweging spelen vaak parten. Onze fysiotherapeuten kunnen de slijtage niet terugdraaien. Wel kunnen we je leren om verantwoord te blijven bewegen en zo je pijn te verminderen.

Neem contact op

Jeroen Regtop

  • Praktijkhouder
  • Fysiotherapeut sinds 1992
  • Manueel Therapeut SOMT sinds 1996
  • Sportfysiotherapeut, Master Sports Physical Therapy
  • Regiocoach NVFS sinds 2014
  • Lid regiegroep Sportplatform Gemeente Heerlen sinds 2017
  • Golffysiotherapeut TPI Medical Pro sinds 2013
  • Roda JC: Sportfysiotherapeut en consulent 2003 - 2013
  • Hockeyclub HC Nova Sportmedische Commissie sinds 2010
  • Hockeyclub Maastrichtse HC Sportmedische begeleiding Heren 1 sinds 2014

In 1992 heb ik mijn studie Fysiotherapie in Utrecht afgerond en ben ik direct in Heerlen aan de slag gegaan in de huidige praktijk. Ik ben getrouwd met Christa en samen hebben we drie kinderen. Ik geniet enorm van mensen die plezier in sport en bewegen hebben. Tot 1992 speelde ik waterpolo op topniveau. Nu probeer ik op verschillende manieren fit te blijven, het liefst buiten in de natuur.

Stel Jeroen een vraag
Info sluiten

Voorkom operatie door oefentherapie

Wanneer de artrose ernstige vormen aanneemt kan het uiteindelijk noodzakelijk zijn om een gewricht te vervangen. In veel gevallen gaat het om een heup of knie. Soms de elleboog, de schouder of een gewricht in de hand. Als het enigszins kan is het beter om zo lang mogelijk een operatie te voorkomen. 

Het is aangetoond dat intensieve oefentherapie, onder begeleiding van een fysiotherapeut, de artrose kan afremmen. Sterke en fitte spieren, een goede balans en een gezonde leefstijl helpen je enorm. Wij begeleiden en adviseren je hier graag in.

Stel een vraag

Oefentherapie in uitgebreide vorm

Het is bij artrose van belang dat de spierkracht, beweeglijkheid en stabiliteit rondom het betrokken gewricht optimaal is. Dit geldt ook voor de aangrenzende gewrichten en spieren. We beperken het oefenen en trainen dus niet tot één gewricht, maar betrekken uiteindelijk het gehele lichaam erbij. Dit doen we omdat we weten dat een optimale fitheid tot het beste resultaat leidt.

Daarbij geven we ook graag praktische tips voor het dagelijkse leven. Als het nodig is komen we zelfs bij je thuis of op het werk langs om de knelpunten daar te verhelpen.

Stel een vraag

Gezond gewricht met een gezond gewicht

Naast een flinke dosis bewegen heeft ook een gezond gewicht sterk positief effect op je gewrichten. Overgewicht is een grote bepalende factor bij het krijgen of toenemen van artrose. Samen zoeken we naar de beste manier om hierin te verbeteren.

Stel een vraag
Hier zijn wij goed in:
Net als in fysiotherapie bij:
Onze beweeggroepen
Algemene informatie Over je zorgverzekering
Andere vragen...
Informatie voor verwijzers
Menu sluiten Terug naar hoofdmenu
kngf-zwart-wit-monochrome
Deze site wordt met gemaakt door Nordwand