50 Jaar Fysio Regtop

Bewegen is een feestje waard

Dit jaar bestaat onze praktijk 50 jaar en dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Dit gaan we natuurlijk uitgebreid vieren, samen met jou. Het hele jaar door zullen we feestelijke activiteiten organiseren waar ook jij aan mee kunt doen!

Onze praktijk van 1969 tot nu

In maart 1969 opent Fysiotherapie Regtop haar deuren. Het is dan een van de eerste fysiotherapiepraktijken in Heerlen. Wiel Regtop heeft zijn oog laten vallen op een pand aan de Ruys de Beerenbroucklaan om zijn praktijk vorm te geven. Al snel volgt in 1970 de verhuizing naar de Sint Franciscusweg 67 waar een bestaande aanbouw wordt uitgebreid tot een nieuwe, moderne praktijkruimte. Om de kosten voor de inrichting enigszins te drukken wordt dankbaar gebruik gemaakt van de handigheid van trotse familieleden. Vader Han zet een praktisch handdoekenrek in elkaar en opa Willem, die goed met ijzer overweg kan, knutselt een kapstok met bijpassende paraplubak. De praktijk is klaar voor de toekomst. Ondertussen heeft Wiel zich bekwaamd in de manuele therapie.

De praktijk groeit en al snel beschikt Wiel over drie collega’s. Echtgenote Elly draagt haar steentje bij op het administratieve vlak. Eind jaren 80 vindt een eerste verbouwing plaats. De tot dan toe gebruikelijke gordijnen om de behandelcabines van elkaar te scheiden worden vervangen door vaste wanden. Het handdoekenrek maakt plaats voor een volwaardige balie. Halverwege de jaren 90 volgt een grotere verbouwing. Het pand van de buren op nummer 65 komt in de verkoop. De ideale mogelijkheid om uit te kunnen breiden met onder meer de lang gewenste oefenzaal. Via een ruime aanbouw worden beide panden met elkaar verbonden. Op 10 februari 1996 wordt de nieuwe praktijkruimte feestelijk geopend.

In 2004 draagt Wiel de praktijk over aan neef Jeroen en zoon Paul. Nieuwe specialisaties zoals sportfysiotherapie en bedrijfsfysiotherapie doen hun intrede. Het huidige Fysio Regtop is een feit!

Hier zijn wij goed in:
Net als in fysiotherapie bij:
Onze beweeggroepen
Algemene informatie Over je zorgverzekering
Andere vragen...
Informatie voor verwijzers
Menu sluiten Terug naar hoofdmenu
kngf-zwart-wit-monochrome
Deze site wordt met gemaakt door Nordwand